Rushiti: Publikimi i fotografisë mbyti zërin e viktimave

Drejtoresha e Qendrës Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës, Feride Rushiti, ka thënë se publikimi i fotografisë që pretendohej se po dhunohej një grua kosovare nga ushtarët serbë, ka mbytur zërin e viktimave të dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë.

Ajo ka thënë se sa herë që shoqëria kosovare është afër majës, sikur dikush e rrokullisë dhe e kthen atë nga e para, duke shkatërruar gjithçka të ndërtuar.

“Miti i Sizifit, duket sikur po na përcjellë në çdo hap të jetës, qoftë si individ apo shoqëri. Sa herë që jemi afër majës, sikur dikush na rrokullisë dhe na kthen nga e para, duke shkatërruar gjithçka të ndërtuar”.

“Ajo qe ngjau sot, me publikimin e asaj fotografie, dukej sikur këta donin te na tregonin se si mund të dukej një akt i përdhunimet seksual. Në fakt mediokriteti bëri vetëm një gjë: mbyti zërin e viktimave – të mbijetuar të dhunës seksuale, pikërisht në kohën kur të mbijetuarit kanë nevojë si kurrë më parë që të bëhemi zëri i tyre”.

Postimi i saj i plotë:

Miti i Sizifit, duket sikur na percjell ne cdo hap te jetes, qofte si individ apo shoqeri. Sa here qe jemi afer majes, sikur dikush na rrokullis dhe na kthen nga e para, duke shkaterrua gjithcka te ndertuar.
Ajo qe ngjau sot, me publikimin e asaj fotografie, dukej sikur keta mediokerdonin te na tregonin se si mund te dukej nje akt i perdhunimet seksual. Ne fakt mediokriteti beri vetem nje gje: mbyti Zerin e viktimave – te mbijetuar te dhunes seksuale, pikerisht ne kohen kur te mbijetuarit kane nevoje si kurre me pare qe te Behemi Zeri i tyre.
#Behuzëriityre
#BOLLMO

 

 

close