Pse ulëset në aeroplanë janë me ngjyrë të kaltër

Linjat ajrore mund të kenë nivele të ndryshime shërbimesh dhe orare të ndryshme të fluturimeve, por disa gjëra mbeten konstante.

Nëpër linjat ajrore ushqimi në përgjithësi nuk është i mirë, banjat janë të ngushta dhe ulja në ndonjë vend tjetër përveç klasit të parë mund të jetë e pakëndshme, transmeton arbresh.info

Sigurisht që kur keni udhëtuar me aeroplanë e keni vënë re, se ulëset janë ngjyrë të kaltër. Por pse është kjo, më poshtë do të zbuloni arsyen.

Së pari, ngjyra e kaltër nëpër ulëse është shumë më e lehtë për t’u pastruar, ose të paktën mënyra më e mirë për të shfaqur një pamje pastërtie.

Një arsye tjetër është se shumë njerëz e lidhin ngjyrën blu me ndjenjen e paqes dhe të mirëqenies.

Duke marrë parasysh që disa njerëz përjetojnë ankth nga fluturimi, kjo ngjyrë jep një efekt qetësie.

Kompanitë ajrore amerikane, e zgjedhin ngjyrën e kaltër edhe si pjesë të logos së tyre, sepse bashkë me të kuqen përfaqësojnë ngjyrat e flamurit amerikan.

Në nivelin e korporatës, ai simbolizon një ndjenjë besueshmërie, një tjetër efekt pozitiv kur po lejoni që një pilot t’ju çojë nëpër qiell me shpejtësi deri në 575 milje në orë.

close