Pikat e presionit që ju ndihmojnë të lehtësoni dhimbjet e bezdisshme në tërë trupin

Gjashtë pika që mund të ju lehtësojnë dhimbjet e ndryshme në trup

Akupunktura është përdorur në Kinë për mijëra vjet dhe përzgjedhja e pikave të duhura mund të zvogëlojë ndjeshëm dhimbjen fizike ose pabarazitë mendore, si dhe të përmirësojë mirëqenien e përgjithshme.

Më poshtë ju sjellim disa pika të njohura të presionit, të cilat mund t’i përdorni në situatat e përditshme, përcjell rtv21.tv

Pika e tre miljeve

Vendndodhja: Pika e Tre Miljeve ndodhet rreth 1.5 inç nën kapakun e gju.

Përdorimi: Ky veprim mund të ndihmojë për të përmirësuar punën e sistemit të tretjes dhe për të ndihmuar në trajtimin e dhimbjeve të ndryshme të stomakut, të vjelljes dhe të përzierjes.

Aplikoni duke bërë presion të fortë për një minutë.

Pika e tretë e syrit

Pika e tretë e syrit lehtë mund të gjendet mes vetullat tuaja.

Përdorimi: Ndihmon me dhimbje koke, depresion, lodhje kronike dhe stres.

Aplikoni presion të butë për një minutë.

Pika e perikardit

Vendndodhja: Pika e perikardit gjendet në parakrahin e brendshëm rreth 3 gishta nga dora

Përdorimi: Ndihmon për të siguruar lehtësim nga përzierja, vjellja…

Zbatoni presion të fortë dhe masazhoni për 4-5 sekonda.

Pika e madhe e nxitimit

Vendndodhja: Pika e madhe e nxitimit është në mes të gishtit të madh dhe gishtit të dytë, një dhe gjysmë inç pas tyre të dyve.

Përdorimi. Është një pikë presioni shumë e popullarizuar për të lehtësuar dhimbjen e kokës, lodhjen e syve dhe ngërçet e këmbëve, dhe gjithashtu mund të ndihmojë në përmirësimin e përqëndrimit, përcjell rtv21.tv

Shtypni dhe mbani për një minutë.

Zona mes gishtit të madh dhe gishtit tregues

Kjo pikë ndodhet midis gishtit të madh dhe gishtit tregues.

Përdorni. Kjo pikë është shumë e dobishme për lehtësimin nga dhimbjet e dhëmbëve, dhimbjet e qafës dhe shpatullave dhe dhimbjet e kokës.

Aplikoni presion dhe mbajeni ose masazhoni për një minutë.

Pjesa pas qafës

Kjo pikë ndodhet pranë anëve të qafës, në bazën e kafkës.

Përdorimi: Aplikimi i kësaj pjese mund të ndihmojë në trajtimin e dhimbjeve të kokës, migrenës dhe marramendjes.

Aplikoni presionin dhe mbajeni për një minutë./21Media

close