Pamje që tregojnë se çfarë ndodhi gjatë fluturimit historik 19 orësh pa asnjë ndalesë

Qantas bëri historinë në industrinë e aviacionit këtë javë ndërsa drejtonte fluturimin më të gjatë në botë Dreamliner.

 

Kjo pasi që, Boeing 787-9 Dreamliner fluturoi direkt nga Nju Jorku në Sidnej, duke bërë udhëtimin në 19 orë e 16 minuta.

Siç edhe ishte bërë e ditur, aeroplani kishte vetëm 49 pasagjerë dhe ekuipazh në bord, duke përfshirë katër pilotët që drejtonin shërbimin.

Rruga është në të vërtetë një fluturim provë pasi linja ajrore duket të nisë rrugët më të rregullta direkte nga Australia në Londër dhe Nju Jork, përcjell Telegrafi.

Aktualisht nuk është konfirmuar nëse do të vazhdohet me këto shërbime, megjithëse një vendim pritet të merret deri në fund të vitit.

Ndërkohë, hedhim një vështrim brenda fluturimit historik – nga aeroplani deri tek vaktet që shijuan pasagjerët gjatë udhëtimit.

 

  
 

close