Në këtë foto ka 16 rrathë, por shumica e njerëzve nuk mund t’i gjejnë – a mund ta bëni ju?

Në fillim, kjo nuk duket aq e vështirë. Ju vetëm duhet të gjeni rrathët në këtë foto dhe ju jeni në rregull.

Ka qenë vetëm dy ditë pasi ky imazh është ngarkuar në Reddit , por tashmë e ka pushtuar internetin.

Sepse nuk është aq e lehtë sa ta kuptosh këtë foto. Fotografia, e cila përbëhet nga linja, përmban 16 rrathe të fshehura në pamje të thjeshtë … dhe së pari, ata janë të pamundur për tu gjetur.

Arsyeja është se kjo është një iluzion optik. Qarqet janë të bllokuara nga pikëpamja e trurit ndërsa përpiqet të interpretojë atë që po ndodh – duke krijuar një pikëpamje të deformuar të realitetit, ku ajo që shohim nuk përputhet me atë që është para syve tanë.

Duke përdorur ngjyra, dritë dhe modele, artisti ka krijuar një imazh që ngatërron trurin.

Disa njerëz i gjejnë rrathët shpejt, por shumë të tjerë duhet të kërkojnë më shumë. Provoni a shihni 16 rrathët në këtë foto?

close