Mollë dhe gjalpë kikiriku, kombinim i shijshëm

Mollët dhe gjalpi i kikirikut shijojnë fantastike së bashku.

Mollët janë të pasura me fibra dhe antioksidantë që përmirësojnë shëndetin e zorrëve dhe zvogëlojnë rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Gjalpi i kikirikut mund të ketë përfitime shtesë për shëndetin e zemrës – është treguar se rrit kolesterolin HDL (të mirë) dhe zvogëlon kolesterolin dhe trigliceridet LDL (të keq).

Gjalpi i kikirikut është mjaft i lartë në kalori. Edhe pse përgjithësisht nuk ka qenë e lidhur me shtimin në peshë, konsumohet më së miri në moderim.

Një mollë e mesme me 1 lugë gjelle (15 gram) gjalpë kikiriku natyral siguron një ekuilibër të këndshëm të aromës së ëmbël me tekstura të freskëta dhe kremoze nën 200 kalori.

close