Miliona kartëmonedha 50 dollarëshe janë shtypur me gabime

Shënimii fundit australian i kartëmonedhës $ 50 vjen me një gabim të madh të fshehur – një gabim drejtshkrimor paksa i turpshëm.

Banka Rezervë e Australisë (RBA) shkroi gabimisht fjalën “përgjegjësi” në miliona kartëmonedha të reja të verdha.

RBA konfirmoi thashethemet të enjten dhe tha se gabimi do të rregullohejë në printimet e ardhshme.

Por për momentin, rreth 46 milionë prej kartëmonedhave të reja janë në përdorim në të gjithë vendin.

Monedhat dolën në qarkullim në fund të vitit të kaluar dhe në to shfaqet Edith Cowan, anëtarja e parë femër e parlamentit australian.

View this post on Instagram

After a hot tip from the @triplemmelb family, we’ve found the spelling mistake on the new $50 note! #BreakingNews

A post shared by Hot Breakfast (@mmmhotbreakfast) on

close