Mediat franceze/Falë kujdesit të mbretit Zog,Ismail Qemali prehet në Vlorë

Ekskluzive, me rastin e ditëlindjes së mbretit Zog (8 tetor 1895) :

“Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të mërkurën e 30 nëntorit 1932, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me veprimin dhe respektin e Mbretit Zog ndaj Ismail Qemalit, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Shqipëri

20 vjetori i Pavarësisë.

Na telegrafojnë nga Tirana :

20 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë u festua në të gjithë vendin. Një ceremoni e madhe u zhvillua në Vlorë, ku, në 1912, Ismail Bej Qemal Vlora shpalli pavarësinë e Shqipërisë, eshtrat e të cilit u transportuan nga Kanina në varrin e ri të ngritur në Vlorë nën kujdesin dhe shpenzimet pesonale të mbretit.

Nga Aurenc Bebja, Francë, Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania, :

close