Ky do të jetë dimri më i ftohtë i 8 viteve të fundit, meteorologët bëjnë paralajmërimin drastik

Mot që tani duket se ka bërë një kthesë drastike nëvendin tonë, mirpo sipas meterologëve situata sa do të vijë e do të bëhet më seroze.

Stina e dimrit pritet të jetë më e ftohta e tetë viteve të fundit. Acari dhe i ftohti ekstrem pritet të pushtojnë Europën Veriore, Ballkanin Perëndimor duke përfshirë edhe Shqipërinë.

Dimri i vërtetë do të fillojë në muajin janar dhe temperaturat do të zbresin deri në -20 gradë në disa zona të caktuara.

Sipas meteorologut, Todd Crawford, Europa Veriore gjatë muajit janar dhe shkurt do të përfshihet nga i ftohti ekstrem, që konsiderohet si më i ftohti i 8 viteve të fundit.

Ata paralajmërojnë të gjithë njerzit që të përgatitën për të përballuar një kthesë të acartë gjatë këtij dimri e cila duket se pas këtyre temperaturave të nxehta do ti befasojë të gjithë.

     

close