Kujdes ja çfarë shkakton gjumi tepërt

  

Gjumi i tepërt është një ndër aktivitetet që dëshirojnë një shumicë e mirë e njerëzve. Shkencëtarët kanë gjetur se personat të cilët bëjnë më 9 orë gjumë dhe më shumë gjatë natës janë të rrezikuar nga kjo gjendje.

 

Një numër i madh i studimeve ka treguar se mungesa e gjumit, mund të shkaktoj Alzhemier. Së fundmi shkencëtarët dhe hulumtuesit kanë gjetur se edhe gjumi i tepërt i vë personat në rrezik për të zhvilluar një kujtesë të dobët.

 

Ata kanë gjetur se njerëzit që bëjnë gjumë 9 apo edhe më shumë orë kanë treguar një rënie specifike në kujtesë dhe në aftësinë e gjuhës.

 

Ekspertët janë ende të pasigurt se pse gjumi i tepër mund të shkaktojë këtë gjendje, por ata kanë thënë se njerëzit me këtë problem kanë ndërprerje në trurin e tyre, çka i bënë ata të flenë më shumë.

  

close