Ekspozimi ndaj ajrit të ndotur na bënë më agresivë

Studiuesit kanë gjetur se ekspozimi ndaj ajrit të ndotur nuk ju bënë vetëm të sëmurë, por edhe agresivë.

 

Ekipi i hulumtimit nga Universiteti i Kolorados kanë gjetur lidhje të forta në mes ekspozimit për një kohë të shkurtër në ajër të ndotur dhe me sjelljet agresive, në formën e krimeve më të dhunshme.

Rezultatet u nxorën nga statistikat e Federatës së Krimit në Amerikë, raporton “News 18”, transmeton lajmi.net.

“Po flasim për agresivitetin që nuk është fizik, por ju mund ta sulmoni dikë verbalisht kur jeni të ekspozuar në ajër të ndotur, bëheni margjinalisht më agresivë, në përgjithësi do gjëra të cilat nuk kanë eskaluar, mund të eskalojnë.” /Lajmi.net/

 

close