A e dini kur duhen hequr dekorimet e festave?!

A kani dëgjuar që shumë njerëz nuk i heqin fare, gjatë gjithë vitit, zbukurimet e festave të Krishtlinjdes dhe Vitit të Ri? Për të shmangur rrëmujën e heqjes dhe vënies së pemës por edhe për të mbajtur një lloj atmosfere në shtëpi, e lënë aty…

Mirëpo, nuk duhet të veprojmë të gjithë kështu. Jo më kot vënia dhe heqja e pemës ka disa data të sajat. Kur duhet hequr? Sipas teorive të supersticiozëve dekorimet e festave të fundvitit duhet të hiqen në natën e dymbëdhjetë pas Krishtlindjes.

Pra, data 5 janar është e duhura për ta rikthyer shtëpinë në gjendjen e mëparshme. Të paktën, nëse gjërat nuk ju shkojnë siç do donit, nuk do fajësoni pemën që nuk e hoqët atëherë kur duhej!/Living

close