Ankthi ju bënë të shëndoshë, të sëmurë dhe në depresion… këtu keni 10 barishte që mund të ju bëjnë mirë

Problemet me shëndetin mental janë shumë të zakonshme edhe pse shumica e njerëzve nuk mendojnë ashtu.

 

Një i vlerësuar në katër amerikanë do të përjetojë një çrregullim të shëndetit mendor, të tilla si depresioni ose ankthi, në një vit të caktuar, duke i bërë antidepresantët recetën e dytë më të zakonshme në Shtetet e Bashkuara, shpjegon Dr. Jennifer St. Sauver, transmeton lajmi.net.

Fatkeqësisht, ilaçet kundër depresionit të përshkruar zakonisht si Benzodiazepines kanë efekte anësore serioze:

 • Ndryshim të humorit
 • Të folurit të ngathët ose vështirësia në të folur
 • Humbja e koordinimit
 • Probleme në ecje
 • Problemet e kujtesës
 • Zverdhje të syve ose lëkurës
 • Konfiskimet

Para se të përdorni medikamente të ndryshme kundër ankthit, këtu keni 10 barishtet natyrale për ankthin që ja vlen të provohen, shkruan daily health post.

 1. Lulja e paisonit
 2. Rhodiola
 3. Lavender
 4. Ashwagandha
 5. Kamomil
 6. Vanilla
 7. Valerina
 8. St. John’s Wort
 9. Balm limoni
 10. Rosemary. /Lajmi.net/

 

close