Sa janë të dëmshme ngjyrat për flokët?

Një studim me 46,000 femra që ngjyrosin flokët e tyre tregon që kanë më shumë mundësi për të fituar kancerin.

 

Shumica e produkteve që përdoren për ngjyrosjen e flokëve përmbajnë toksina me kimikate si PPD që mund të shkaktojë reaksione dhe probleme shëndetësore, raporton “Natural Solutions Magazine”, transmeton lajmi.net.

Në fakt, kimikatet gjinden në ngjyrën artificiale që përdoret për flokët, ato prodhojnë toksina dhe shkaktojnë kancerin.

Një studim i publikuar në dhjetorë të vitit 2019 në Rrugëtimin Ndërkombëtarë të Kancerit për femrat që përdorin ngjyra permanente për flokët, kishin 9% më shumë mundësi të fitojnë kancerin në gji.

Grupi Punues i Mjedisit ofron paralajmërime për këta përbërës për ngjyrosjen e flokëve:

Amoniaku: Krijon astmën, përçarësi potencial i endokrinës.

P- phenylenediamine: Është asocuar me shumë forma të kancerit, dhe disa prej tyre kanë shkaktuar kancerin tek kafshët.

Resorcinol: Shkakton irritimin e lëkurës dhe të syve.

Toluene-2,5-diamine sulfate: Është i lidhur me shenjat që shfaqen nga lindja, humbja gjatë shtatzënisë dhe reaksione alergjike.

Methylisothiazolinone: E njohur për të shkaktuar rritim.

Methylparaben: Shkakton ndryshim në nivelin e qelizave. /Lajmi.net/

 

close