Pse hapja e çadrës sjell fatkeqësi?

Si lindi paragjykimi që hapja e çadrës në shtëpi sjell fatkeqësi?

Hapja e çadrës, pasqyrat e copëtuara, macet e zeza e shumë gjëra të tjera janë bartur me vite të tëra nga gjenerata në gjeneratë duke i konsideruar si fatkeqësi.

“Fajtorët” më të mëdha janë egjiptianët. Egjiptianët e lashtë mbanin ombrella papirusi dhe pendë në shtëpitë e tyre, dhe u shërbenin si simbol statusi.

Me sa duket hapja e çadrës në shtëpi do të zemëronte perëndinë e diellit Amon Ra.

Teoria tjetër në lidhje me çadrat thotë që egjiptianët mbanin çadra për të mbrojtur perëndinë e qiellit Nut, e cila mbronte banorët nga nxehtësia, thatësia dhe etja, transmeton KosovaPress.

Origjina e çadrave moderne është që nga shekulli 19 ku Samuel Fox pretendoi Pargon, një model me një kornizë çeliku dhe pëlhura si mëndafsh, pambuku dhe liri si mekanizëm që lehtëson hapjen.

close