Çfarë problemi serioz mund t’ju shkaktojë fërkimi i syve?

Pasojat nga fërkimi i syve.

 

Pas qëndrimit të gjatë në kompjuterin tuaj, apo leximit të një libri, sytë janë të lodhur dhe secili nga ne fillon ti fërkoj sytë në mënyrë që të relaksohen, raporton “7 news”, transmeton lajmi.net.

Por a ndikon mirë në sy?

Nga studimet e fundit thuhet se fërkimi i syve mund të shkaktojë verbim. Dëmi që i shkakton syrit gjatë fërkimit e shkakton verbimit e syrit në mënyrë të ngadalësuar.

Nga irritimi i  syrit pason fërkimi i tyre dhe kjo gjë është shqetësuese thonë mjekët e kësaj lëmie. Andaj mundohuni sa më shumë të eliminoni këtë veprim. /Lajmi.net/

 

close