10 shtetet më të vogla në botë

Evropa, Karaibet dhe Paqësori janë vendet me më së shumti shtete të vogla.

10 shtete më të vogla po të bëhen bashkë mbulojnë një sipërfaqe totale prej 1491 kilometrash katrorë.

Megjithatë, këto shtete të vogla janë ndër më të pasurat në botë.

Cilat janë dhjetë shtetet më të vogla sot:

10. Malta – 316 km²

9. Maldivet – 300 km²

8. Saint Kitts and Nevis – 261 km²

7. Ishujt Marshall – 181 km²

6. Lihtenshtajni – 160 km²

5. San Marino – 61 km²

4. Tuvalu – 26 km²

3. Nauru – 21 km²

2. Monako – 2 km²

1. Qyteti i Vatikanit – 0.44 km²

close